Over El Arte de la Vida

Over ons

El Arte de la Vida

We bieden ondersteuning en (woon)begeleiding op maat voor jongvolwassenen met een psychische kwetsbaarheid in een veilige, stabiele en vertrouwde omgeving. Ieder mens is uniek en het is niet voor iedereen even makkelijk om een zogeheten ‘normaal’ leven te leiden. Sommige mensen hebben een duwtje in de juiste richting nodig. Wij willen deze mensen zo goed en snel mogelijk weer laten terugkeren naar een zelfstandig leven in de maatschappij. Dit doen wij door maatwerk te leveren en ze gedurende het herstelproces zichzelf met andere te laten verbinden met als doel balans te krijgen in het leven. Wij sturen op mogelijkheden en niet op beperkingen.

Ons team vol bijzondere mensen bestaat uit ervaringsdeskundigen en zij begeleiden je vol liefde en aandacht naar een eigen plek binnen de maatschappij binnen jouw mogelijkheden. Vanuit een holistische visie werken we fysiek, emotioneel, cognitief en spiritueel met onze bewoners die hiermee alle tools in handen krijgen om zelf de regie over hun leven te voeren. Dit alles vanuit onze kernwaarden: Liefde, Respect en Humor.

Zo wordt het proces bij El Arte de la Vida de transformatie van Rugzak naar Schatkist!

Wat doen wij

Onze diensten

Ambulante zorg

Onze ambulante begeleiding is gericht op herstel, op (her)ontdekken van je kracht en je passie.

Begeleid wonen

In Lunteren is een begeleid wonen huis waar men 24 uur per dag terug kan vallen op begeleiding op basis van bereikbaarheid.

Beschermd wonen

We hebben een beschermd wonen huis in Ede met 11 residentiële plekken waar 24 uur begeleiding aanwezig is.

Het verhaal achter

El Arte de la Vida

El Arte de la Vida is in 2011 opgericht door John de Lange en Yvonne Makkenze – de Lange. Ze zijn begonnen met 1 cliënt uit het eigen netwerk. Het ging hier om de 16-jarige dochter van vrienden die thuis volledig ontspoorde. Ze kwam zo nu en dan een weekend over de vloer waarbij ze merkten dat ze haar heel makkelijk konden bereiken en dat ze zich veilig voelde en heel open was. Nadat ze in een flexhuis werd geplaatst van de crisisopvang in de buurt hebben ze haar aangeboden om wekelijks te komen eten zodat ze haar konden steunen. Uiteindelijk zagen ze dat het flexhuis ook niet helemaal de plek voor haar was en toen hebben ze aangeboden haar in huis te nemen. Op deze manier werd zij hun eerste officiële pleegkind. Ze zat bij John & Yvonne via een netwerkplaatsing.

Dit beviel beide erg goed waardoor het enthousiasme werd aangewakkerd om meerdere mensen te gaan helpen. Zo is het idee geboren om onder de naam El Arte de la Vida een gezinshuis te starten. De doelgroep is 18 tot 30 jaar en biedt El Arte de la Vida ondersteuning en (woon) begeleiding op maat voor jongvolwassenen met een psychische kwetsbaarheid in een veilige, stabiele en vertrouwde omgeving.

Binnen 11 jaar is El Arte de la Vida hard gegroeid en hebben we veel bewoners geholpen om weer volledig op eigen benen te staan. Vandaag de dag hebben we meer dan 40 bewoners en uitwonende en 21 collega’s. 

Vind jij ook dat je meer bent dan je problematiek en je diagnose(s)? Dan helpen wij je graag verder!

Begeleiding bij

El Arte de la Vida

Maatwerk

We leveren maatwerk en zetten hulp in die specifiek voor jou nodig is. We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren en leren nog elke dag bij, ook van jou.

Betrokken team

We hebben een enthousiast en betrokken team dat regulier en complementair geschoold is en daarnaast heeft gestudeerd aan de Universiteit van het Leven, kortom ervaringsdeskundigen.

Empowerment

Bij El Arte de la Vida vinden we het belangrijk om mensen weer in hun eigen kracht te zetten. We zorgen er samen met jou voor dat je weer grip krijgt over je eigen situatie en je omgeving.

Huiselijk

De huizen van El Arte de la Vida zijn ingericht in een huiselijke en familiaire sfeer. We vinden het namelijk enorm belangrijk dat er een sfeer hangt waar je je prettig bij voelt en jezelf kunt zijn.

Kennismaken?

Neem contact met ons op

Als jij ook vindt dat je meer bent dan je problematiek en je diagnose(s) dan is El Arte de la Vida de juiste keuze voor jou. Meld je vooral aan voor een kennismakingsgesprek om ons echt te leren kennen en jezelf echt te laten zien.