Beschermd wonen

El Arte de la vida

Beschermd wonen

Beschermd wonen is geschikt voor mensen die het gevoel hebben dat ze op het moment niet zelfstandig kunnen wonen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door psychische of psychosociale problemen. Herken jij jezelf hierin? Dan is beschermd wonen misschien wel wat voor jou!

El Arte de la Vida

Wat is

Beschermd wonen

Indien je het gevoel hebt dat begeleid wonen of ambulante begeleiding niet voldoende is voor jou dan biedt beschermd wonen misschien uitkomst. Dit is het meest geschikt voor mensen die door psychische of psychosociale problemen hulp nodig hebben bij dagelijkse activiteiten of het gevoel hebben dat ze niet zelfstandig kunnen wonen. Bij beschermd wonen wordt er een kamer aangeboden in een instelling of wooninitiatief waarbij er 24/7 begeleiding aanwezig die je ondersteuning kan bieden wanneer je dit nodig hebt. Dit betekent dat er altijd een zorgverlener aanwezig is. De bewoners krijgen een persoonlijk begeleider aangewezen en worden intensief ondersteund in de dagelijkse activiteiten. Ook wordt er gezorgd voor een zinvolle dagbesteding. Alle deze aspecten dragen bij aan herstel en de mogelijkheid om door te stromen naar begeleid wonen of ambulante begeleiding.

Hoe werkt beschermd wonen bij

El Arte de la Vida

El Arte de la Vida heeft 2 aan elkaar grenzende huizen in Ede met 11 residentiële plekken waar 24/7 begeleiding aanwezig is.

In dit wooninitiatief leef je samen met meerdere mensen. Je krijgt een eigen kamer en beschikt over gedeelde voorzieningen. Structuur is enorm belangrijk voor je herstel en daarom is het verplicht om 3 maaltijden per dag met elkaar te nuttigen. Iedereen die bij El Arte de la Vida woont heeft verplicht een bepaalde vorm van dagbesteding in de ochtenden. Dit kan bij onze eigen dagbesteding zijn in Ede of dit kan op een andere manier ingevuld worden, bijvoorbeeld door een baan of studie. We hebben een zero tolerance beleid op drank en drugs. Verblijf in ons beschermd wonen huis varieert van 1 tot meerdere jaren.

We leveren maatwerk en zetten hulp in die specifiek voor jou nodig is. We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren en leren nog elke dag bij, ook van jou. We hebben tal van samenwerkingen met andere organisaties in binnen en buitenland. We hebben korte lijnen met behandelaren, ggz-instellingen en gemeenten.

Onze kernwaarden zijn: liefde, respect, humor, samenwerking, resultaatgericht en betrokkenheid.

  • Een veilige omgeving met liefde en respect voor jezelf en voor elkaar, ondersteund door een gezonde dosis humor
  • Je doet het samen en niet alleen. Goede samenwerking is cruciaal om resultaatgericht gezamenlijke doelstellingen te behalen (bewoners, organisatie, gemeente en overheid)
  • Handel vanuit oprechte betrokkenheid bij de organisatie en bewoners

Als jij ook vindt dat je meer bent dan je problematiek en je diagnose(s) dan is El Arte de la Vida de juiste keuze voor jou. Meld je vooral aan voor een kennismakingsgesprek om ons echt te leren kennen en jezelf echt te laten zien.

Team El Arte de la Vida

We hebben een enthousiast, kundig en betrokken team dat regulier en complementair geschoold is en daarnaast heeft gestudeerd aan de Universiteit van het Leven, kortom ervaringsdeskundigen. Velen van ons team zullen een inspiratiebron voor je zijn en een voorbeeld hoe je na een nare periode of na een verslaving en/of stoornis, goed kunt leven en een mooie toekomst op kunt bouwen.

Ons team werkt met hart en ziel en staat graag voor je klaar.