Begeleid wonen

El Arte de la vida

Begeleid wonen

Begeleid wonen is er voor mensen die graag op kamers willen maar nog niet het gevoel hebben dat dit zelfstandig kan. Dit kan zijn omdat je bijvoorbeeld te maken hebt met een psychische aandoening of psychosociale klachten die het lastig maken om meteen zelfstandig te wonen. Herken jij jezelf hierin dan kun je hieronder meer informatie krijgen of je aanmelden

Onze locatie in Lunteren is gevestigd op de Dorpsstraat. Dit is een locatie met 10 plekken. Heb je interesse om op deze locatie te gaan wonen meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek.

Begeleid wonen bij

El Arte de la vida

El Arte de la Vida heeft een begeleid wonen huis in Ede en Lunteren waarbij men 24 uur per dag terug kan vallen op begeleiding op basis van beschikbaarheid. In deze setting met 10 plekken krijg je een eigen kamer en betaal je hiervoor huur. Gezamenlijk draag je zorg voor jullie leefomgeving en deel je de keuken, toilet en douche.

Er wordt uitgegaan van een hoge mate van zelfredzaamheid en het verblijf is vaak 1 tot maximaal 2 jaar. Vanaf instroom is het hoofddoel om te vertrekken naar een zelfstandige plek. Mocht het na je verblijf bij ons  nog nodig zijn, dan kun je na uitstroom verder gaan in ambulante begeleiding. Vanaf de instroom zijn we met jou bezig om in kaart te brengen wat er nodig is om de stap naar zelfstandigheid te zetten. Samen met je begeleider wordt er een plan van aanpak opgesteld en worden er afspraken gemaakt over welke ondersteuning je nodig hebt. De begeleiding vindt veelal plaats op afgesproken momenten.

Als jij ook vindt dat je meer bent dan je problematiek en je diagnose(s) dan is El Arte de la Vida de juiste keuze voor jou. Meld je vooral aan voor een kennismakingsgesprek om ons echt te leren kennen en jezelf echt te laten zien.

Hoe kom ik in aanmerking voor

Begeleid wonen

Indien je in aanmerking wilt komen kun je bij jouw gemeente terecht voor een gesprek. In overleg met de Gemeente zal er bepaald worden of je een WMO indicatie krijgt voor beschermd, begeleid wonen of ambulante zorg. Indien je al een WMO indicatie hebt is het mogelijk om deze om te zetten naar begeleid wonen, ambulante begeleiding of een persoonsgebonden budget (PGB). Indien je al de juiste WMO indicatie hebt gekregen en graag bij El Arte de la Vida terecht wilt dan kun je direct contact met ons opnemen voor een gesprek.